Ana içeriğe atla

Finans

Finans

Finans

Yüklenicilere yapılan ödemeler, kullanılmayan ya da yanlış kullanılan fonların geri alım prosedürleri, finansal doğrulamalar ve harcamaların değerlendirilmesi faaliyetleri ile mali raporlama ve muhasebe fonksiyonları Finans Bölümü’nün temel görev alanlarını oluşturmaktadır.Finans Departmanı  kendi içinde 4 farklı bölüme sahiptir.

Ödeme ve Geri Ödeme Bölümü

Finans Departmanı altında Ödeme ve Geri Ödeme Yönetimi Bölümü olarak, CFCU'nun Sözleşme Makamı olduğu sözleşmeler kapsamında ilgili ödeme işlemlerini ve bunun organizasyonunu, geri alım işlemlerini ve bunların takibi ile denetimsel ve hukuksal kısımların Finans Departmanı sorumluluk alanındaki süreçleri yürütülmektedir.

Muhasebe

MFİB'nin AB mali yardımı ve eş finansmanı ile ilgili muhasebe işlemleri, Muhasebe Bölümü tarafından yerine getirilmektedir. Ayrıca sözleşmelere ilişkin banka teminat mektubu  ve KDV Bilgi Formu işlemleri de Muhasebe bölümü tarafından yürütülmektedir.

Finansal Raporlama

Finansal Raporlama, Birimimizce yürütülen programların mali raporlamasından sorumludur.  Uygun bir raporlama sisteminin işlerliğini sağlamakla birlikte, Birim sorumluluğundaki programların fon takibi ve gerektiğinde ilgili hesaplara fon talebini yaparak Programların fon akışını da yönetir.

Projelerin Finansal Yönetimi

Projelerin Finansal Yönetimi Bölümü, Birimimiz tarafından sözleşmeye bağlanan fonlardan en yüksek oranda fayda sağlamak için, yüklenicilere ve faydalanıcılara finansal rehberlik sağlar. Bölüm ayrıca, muhtemel uygun olmayan harcamaları en aza indirmek için proje süresi boyunca izleme faaliyetleri gerçekleştirir. Bunlara ek olarak tüm finansal doğrulamalar ile ödenebilir ve geri alım tutarlarının belirlenmesinden de sorumludur.