TENDER: CFCU/0302.07-03/S/TR
"Supply of Equipment for Strengthening the Public Procurement System in Turkey "

CLARIFICATION No. 1 to Tender Dossier

Further to the requests for clarifications sent by potential tenderers, the following explanations have been provided. 

QUESTION 1

(Lot 2 /2.1.1; 2.1.2.1):


The tender coded Ref: CFCU/ 0302.07- 03/ S/ TR   includes higher  “ Data rate” values than needed. On this account taking into consideration of the increases in costs of the tender offers, we demand the following changes. With that kind of modification, the number of the firms that can give offers to the tender will increase. Thank you.... 

2.1.1. Data rate: instead of the expression “2048/ 8192 Mbps MIR”, “2048/2048 Mbps MIR”

2.1.2.1. Data transfer rate: instead of the expression “ 16 Mbps download / 256 Kbps upload” ,   “32 to 2048 Download or Upload”


ANSWER 1
Please see the “Corrigendum No.1 to Tender Dossier” which was published on the 13th September 2005 on the following web sites:

http://www.deltur.cec.eu.int/english/e-mali-news.html 

http://www.cfcu.gov.tr/tender.php?lng=en&aktion=tender
QUESTION 2

Is it possible to submit our offer separately for the Lot 1 and Lot 2 included in the published Tender Dossier on the “Supply of Equipment for Strengthening the Public Procurement System in Turkey”. For example, we are a company dealing with satellite terminals and Lot 2 falls to our operational area. So, if possible, we are only interested with the supply of satellite terminal. Thanks in advance for your answer. 

ANSWER 2
The answer to this question can be found in the related Article 10 of the Procurement Notice which is published in the CFCU web site (www.cfcu.gov.tr). According to the Article 10 attached below, one tender may be submitted for one or both lots. The related part is bolded as follows:  

10. Number of tenders

Tenderers (including firms within the same legal group, other members of the same consortium, and sub-contractors) may submit only one tender for one or both lots. Tenders for parts of the lot will not be considered. Any tenderer may state in its tender that it would offer a discount in the event that its tender is accepted for both lots. Tenderers may not submit a tender for a variant solution in addition to their tender for the supplies required in the tender dossier.
